İletişimcinin Dilemması: İyilik Yap Denize At-ma?

26 Şubat 201511:00 - 11:12Pera Müzesi

İletişimciler toplumsal ihtiyaçlarla kurum hedeflerinin dengede olduğu sosyal projeler üretmek için özveriyle çalışıyor. Her geçen gün iç ve dış paydaşları içine alan daha faydalı kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına imza atılıyor. Peki toplumsal fayda adına yapılmış tüm bu projeler iletişime taşınmalı mı? “İyilik yap denize at” kültürünün hakim olduğu bu topraklarda yapılan duyarlı, “iyi”, faydalı işlerin iletişiminde hangi yolu izlemek gerektiğini Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık örnek çalışmalar üzerinden tartışmaya açıyor.

Bu yıl 70’inci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Borusan Grubu, başta Türkiye olmak üzere dünyanın değişik pazarlarında çelik, distribütörlük, lojistik ve enerji sektörlerinde istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

Borusan Grubu’nun gelişme stratejisinin dinamik ekseni, Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya devam ederken, yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklı, ufku dünya pazarlarına açık bir vizyon üzerine kuruludur.

Borusan Grubu’nun gelecek 10 yıl için temel hedeflerinden biri, her bireyi dört dörtlük bir kurumsal girişimci olan yeni bir Borusanlı kuşağı yetiştirmek.

Bu çerçevede Borusan, başta esnek çalışma modelleri olmak üzere değişik İnsan Kaynakları uygulamaları yanı sıra, 2002 yılından beri hata oranını en aza indiren, verimliliği yükselten, tüm iş süreçlerini mükemmelleştiren ve müşteri memnuniyetini sürekli arttıran Yalın 6 Sigma’yı kurumsal yapısının bir parçası olarak uygulamayı sürdürüyor.

Borusan Grubu’nun, dünyanın dört bir yanındaki güçlü şirketler ile de uluslararası ortaklıkları bulunuyor. Mevcut durumda grubun, dünyanın önde gelen çelik şirketi ArcelorMittal, aynı şekilde dünyanın önde gelen endüstri şirketi SalzgitterMannesmann, otomotiv devi BMW AG, dünyanın en büyük 2. el araç pazarlama şirketi Manheim ve Almanya’nın üçüncü büyük enerji şirketi EnBW AG gibi dev şirketler ile ortaklıkları vardır.

Borusan Grubu faaliyet gösterdiği her sektörde sürdürülebilirlik ve çevre duyarlığı konularında bir öncülük misyonu olduğunu inanıyor. Üzerinde yaşadığımız gezegendeki doğal kaynakların sınırsız olmadığı bilinciyle, kaynakları ekonomik kullanarak, geleceği tüketmeden yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor.

Borusan Türkiye’de gelişip büyüyen bir iş grubu olarak, eğitim, kültür- sanat ve cinsiyet eşitliği alanlarında kalıcı sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı sürdürüyor.

Eğitim alanında kurucusu ve onursal başkanı rahmetli Asım Kocabıyık tarafından 1992 yılında kurulan Borusan Kocabıyık Vakfı yaptırdığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği okullar, bu okulların her türlü ihtiyacına yönelik katkılar ve maddi olanağı kısıtlı olan başarılı öğrencilere sağladığı burslar vermeyi sürdürüyor.

Kültür ve sanat alanında, 1997 yılında etkinliklerine başlayan Borusan Kültür Sanat (BKS), Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet, Borusan Müzik Evi ve Borusan Çocuk Korosu ile müzik alanındaki etkinliklerini kesintisiz olarak sürdürüyor. Aynı şekilde grubun iş merkezi olan Perili Köşk, 2010 yılında itibaren Borusan Contemporary’ye ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri (UN WEP) metnin ilk imzalayıcılarından olan Borusan Grubu kadının topluma ve iş yaşamına uyumu için de önemli projelere imza atıyor.